Blog > Komentarze do wpisu

Pomidory w zalewie

Po ogórkach, wzięłam się za pomidorki, to także mój debiut, ale z całą pewnością, mogę powiedzieć, że pomidorki te są pyszne do zjedzenia prosto ze słoiczka, a także do zrobienia sosiku pomidorowego, bądź przecieru. Chyba, każdy się zgodzi, że pomidorki zawsze się przydadzą w domowych zapasach;)

 

Składniki na zalewe:

  • 1 litr wody
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka soli
  • cebula
  • gorczyca
  • pieprz mielony
  • pomidory

Pomidory obieramy ze skórki. Do słoików wsypujemy pieprz i gorczycę wg uznania, dodajemy po 2 plasterki cebuli, wkładamy pomidory i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 10 minut

Zalewa wystarcza na 3 słoiki 1 litrowe.

Smacznego;)

piątek, 31 sierpnia 2012, dorcik89

Polecane wpisy